2021. augusztus 10-én 17.30 órától került megrendezésre a FICSAK Kaposvár Alapítvány A táplálékok összetétele, a funkcionális élelmiszerek és az elhízás biokémiai és genetikai alapjai elnevezésű előadás az Együd Árpád Művelődési házban, Kaposváron, Csokonai utca 2. szám alatt.

Az előadás megtartására dr. Csapó János, professor emeritus került felkérésre. Az előadó, az MTA doktora, egyetemi tanár, okleveles vegyész.

Az eseményen összesen 15 fő vett részt, akik többnyire középkorúak és időskorúak voltak.

Az előadó az előadás során részletesen beszélt a következő témákról:

·       Táplálékok összetétele – fehérjék, zsírok, aminosavak, telített és telítetlen zsírsavak, szénhidrátok

·       Funkcionális élelmiszerek

·       Táplálékpiramis felépítése

·       Elhízás biokémiai alapjai