2021. augusztus 29-én 15 órakor került megrendezésre a NEA-UN-20-O-V-0078 számú program keretében a Manótéri Kalandos Délután Kaposváron, a Nagyszeben és a Radnóti utca sarkán, a Manótér játszótéren.

a programok átfedésekkel kerültek megrendezésre, hogy több helyszínen egyszerre kerüljön sor a résztvevők programba történő bevonására, illetve legyen látnivaló amellett és rengeteg játszóeszköz és kézimunka foglalkozás is zajlott egyidőben. Az első programelem 15:15 órakor kezdődött Máj Péter, somogyi betyár bemutatójával. A betyárok életéről mesélt, tartott előadást az autentikus ruhába öltözött előadóművész. A gyerekek több programelembe is bevonásra kerültek, mint például a betyáravatás, melyen nagy örömmel vettek részt. 16 óra 15 perctől Felde Rebeka, sportedző és táplálkozás-és sporttanácsadó tartott zóna edzést kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Emellett párhuzamosan, 16 órától Ülj be egy rendőrautóba! program keretében, a Somogy Megyei Rendőrkapitánysággal történő együttműködésnek köszönhetően volt a gyerekeknek lehetősége megnézni és kipróbálni, hogy milyen egy igazi rendőrautó. Két rendőrautó volt jelen, járőrökkel együtt, akikkel az érdeklődő gyerekek – nagyon sok kisgyermek vett részt ezen a program elemen is – beszélgethettek, szirénáztak, ültek a rendőrautóba ragyogó szemekkel. Az esemény záró programja 17 órától Kaposvári Helyőrségi Katonazenekar gyerekdalokból álló térzenéje volt Rozina Gábor, főhadnagy vezetésével.

Az eseményen az előbb felsorolt programok mellett számos kísérőprogramon vehettek részt az érdeklődők. Török Emőke, babakészítősegítségével mindenki elkészíthette saját Manótéri manóját, melyet emlékbe haza is tudott vinni, s rátekintve eszébe jut a számtalan élmény erről a délutánról. Lehetőség volt trambulinozni, hagyományos népi fajátékokat kipróbálni, mint például célba dobás, gólyalábon járás, sakk és a lengőteke. Az egyik legnépszerűbb kísérőprogram a gyerekek körében az arcfestés és a lufi hajtogatás volt, de ezek mellett kipróbálhatták még az agyagozást is. A Magyar Cukorbetegek Kaposvári Egyesülete egészségügyi méréseket végzett, mint a vérnyomás, vércukorszint mérést, testtömegindex számítást végeztek az érdeklődőkön.